„Tengelic Községért”  kitüntető cím megalapítása előtt elismerésben részesültek

Benizs Béla
Érdemei: A településen végzett közösségi munka, valamint a falu bejáratainál található üdvözlő táblák készítése.

Farkas Dénes
Érdemei: Tengelic község helytörténeti kiállítás ( emlékszoba ) létrehozása, valamint Tengelic története című könyv szerzője.

Molnár József
Érdemei: A település sportéletében nyújtott kimagasló tevékenysége.

Mülbert György
Érdemei: Tengelic község helytörténeti kiállítás ( emlékszoba ) létrehozása.

„Tengelic Községért” kitüntető címben részesültek (alapítva 2012. október 1.)

2013.

Bátainé Réti Márta
Érdemei: A díjat elsősorban a Tengelic-Szőlőhegyen végzett közösségi munkájáért kapta. Alapító tagja volt a Tengelic-Szőlőhegyért Egyesületnek. Hét különböző kiállítást rendezett valamint koncertet szervezett a faluban. Nyugdíjasklub gazdasági vezetőjeként tevékenykedett, a rendezvények aktív tagja, szervezője. Társadalmi munkák szervezésében  élen jár. A falu kulturális és szellemi értékeinek évek óta ápolója, irányítója.

2015.

Kászpári György
Érdemei: Tengelic település életének egyik legszínesebb, legtevékenyebb alakja.  Önkormányzati képviselőként 1994. decemberétől 2014. októberéig, alpolgármesterként 1999. szeptemberétől 2010. októberéig szolgálta a települést. Szerves része a kulturális és a közéletnek. Korosztályának és a mindenkori ifjúság sportéletének összetartója. A Tengelici Sportegyesület elnöke. Önzetlen segítségére számíthatott a település minden területen, ilyen volt például a rendszerváltás utáni földügyek. Részese a Tengelici Evangélikus Egyházközség életének.

2016.

Dr. Stallenberger Péterné Dr. Szegedi Aranka
Érdemei: 1966 óta a település körzeti, majd később háziorvosa volt egészen 2010 novemberéig. Negyvennégy évig férjével Dr. Stallenberger Péterrel lelkiismeretesen szolgálták a település lakosainak egészségügyi ellátását. Gyógyító tevékenysége mellett 1990 októberétől 2006 októberéig képviselőként, és egyidejűleg a szociális bizottság elnökeként segítette a képviselő-testület munkáját. A rendszerváltást megelőzően pedig tanácstagként vett részt a település életében. Munkásságának minden területe önzetlenségről és emberségről ad tanúbizonyságot.

Dr. Stallenberger Péter ( “Tengelic Községért” posztumusz kitüntető cím )
Érdemei:  1966-tol 44 éven keresztül végezte háziorvosi tevékenységét a településünkön. Emellett üzemorvosi feladatokat és másodállásban egészségügyi szolgáltatást is végzett az alsótengelici szociális otthonban és Tengelicen a diákotthonban. Mindezek mellett feleségével Dr. Stallenberger Péternével folyamatosan vállaltak készenléti ügyeletet. A kitüntetést több évtizedes szakmai munkájának elismeréseként kapta.

2017.

Horváth Józsefné
Érdemei: 1978. augusztus 16 óta a tengelici általános iskola pedagógusa, ahol aktív résztvevője és szervezője az iskolai kulturális életének. 1985 októberétől a színjátszó szakkör eredményes vezetője. A színjátszó szakkör tagjaival többször jutottak be megyei és országos versenyek döntőjébe, ahol kimagaslóan szép eredményeket értek el. Egyik kezdeményezője volt a költészet napjának 100. évfordulóján, 2005. április 11-én első alkalommal megrendezett költészet napi versfelolvasó estnek, amit azóta is minden évben megszerveznek. Diákjai, a szülők, kollégái mindig elismeréssel szólnak róla.