szuret-2019-25

Szeptember első szombatján házi sütemény, bor, ének, zene és tánc fogadta a szüreti mulatságra kilátogatókat Tengelicen. A hagyományos szüreti felvonuláson a csikósok ostorcsattogással, a népviseletbe öltözött párok zenével és énekszóval kísérték a bírói pár hintóját. A felvonulást a település több pontján megtekinthették a kíváncsiskodók, ahol a hagyományokhoz hűen a kisbíró hangos dobszóval jelezte a látványosság kezdetét. A Bíróné kikérését követően a falu központjában színes műsor szórakoztatta a közönséget. Elsőként a Tengelici Mézeskalács Óvoda Maci csoportos gyermekeinek szüreti műsorához tapsolhattunk, majd a Dunaszentgyörgyi Vadrózsa Népi Együttes és a Kajdacsi Gyöngyvirág Néptánc Együttes táncosai ropták a táncot. Hangszeren kísérte őket a Kóborzengő Zenekar.

A hagyományok felelevenítését követően ünnepi vacsora várta a felvonulókat és a meghívott vendégeket.

A nap végén kezdetét vette a szüreti bál, a hajnalig tartó zenés, táncos mulatság, ahol a Karaván Zenekar húzta a talpalávalót.

A falu apraját-nagyját összefogó és megmozgató szüreti mulatság Tengelic Község Önkormányzata, a Tengelici Mézeskalács Óvoda, a Tengelici Általános Iskola, a Faluház és községünk civil szervezeteinek, lelkes önkénteseinek és támogatóinak, valamint a Nemzeti Együttműködési Alap támogatói közreműködésével valósult meg.

nemzeti_egyuttmukodesi_alap

 

Képgaléria