Ismét Gemenc Nagydíj!

A Szekszárdi Sportközpont Nkft. gőzerővel szervezi a 48. Gemenc Nagydíj kerékpáros versenyt. A nemzetközi mezőny 2022. július 16-án, szombaton több alkalommal is áthalad majd településünkön, hiszen a szervezők egy körpályát jelöltek ki a közel 170 km-es szakaszra. Ez lesz a verseny első szakasza, a mezőny Paks városából indul, majd a Tengelic-Szedres-Kölesd- Medina útvonalon több kört is megtesznek a bringások. Kölesd határában lesz három hegyi hajrá, Szedres belterületén két sprint.

A Magyar Kerékpáros Szövetség nagy örömmel vette a Szekszárdi Sportközpont Nkft. azon kezdeményezését, amikor decemberben egy asztalhoz ültette a két szekszárdi kerékpáros egyesület képviselőit, valamint Szabó-Kovács János, korábbi főszervezőt, és egykori szervezőtársának a fiát, Arató Gábort. A közös munka célja, hogy 2024-ben méltóképpen ünnepelhesse Szekszárd város és a térség a sportesemény ötvenedik születésnapját.

Az esemény közeledtével újabb információkkal is szolgálunk majd lakóink számára, aki többet szeretne tudni a versenyről, keresse fel a 48. Gemenc Nagydíj honlapját – www.gemencgp.hu.

20211004_152108