FELHÍVÁS CSAPATVERSENYRE

A 2022. ÉV TELEPÜLÉS ÉRTÉKE TÉMÁBAN

2022-ben a Települési Értéktár Bizottság döntése alapján Tengelic Év település értéke a HONFOGLALÁS KORI TEMETŐ és a KÖZÉPKORI TEMPLOMOS KÖZSÉG. E két helyi, adatlappal is rendelkező érték megismertetése a célja az idei történelmi témájú versenyfelhívásunknak.

A 2 online, illetve szükség esetén papíralapú tavaszi 2 fordulót követően szeptember végén a záró napon személyes találkozóra, az utolsó fordulóra és egész napos rendezvényünkre hívunk és várunk minden versenyző csapatot és érdeklődőt! Ekkor hirdetünk eredményt is.

A jelentkező csapatok létszámát, jellegét, korösszetételét nem korlátozzuk: osztályok, baráti társaságok, családok, nyugdíjasklub tagsága, civil szervezetek, munkahelyi csapatok stb. jelentkezését várjuk 2022. február 28-ig személyesen az értéktár bizottság tagjainál, e-mailbentengelic.ertektar@gmail.com címre vagy a

Tengelic Év Értéke Vetélkedő 2022 nevű facebook csoportban.

A tavasz folyamán a feladatlapok megoldását segítő kiegészítő programokat is szervezünk. Ezekről több fórumon is tájékoztatunk időben minden résztvevőt és érdeklődőt. Első segítségünket az alábbi honlapon találják meg az adatlapok között: http://tengelic.hu/telepulesi-ertektar/. Márciusban – reményeink szerint – két népfőiskolai előadás is segíti a feladatok megoldásában a csapatokat. A népfőiskolai előadások a könyvtárban a facebookon és a plakátokon meghirdetett időpontban lesznek.

Reméljük, minél többen csatlakoznak az igen színes, változatos feladatokkal tervezett történelmi kalandozásunkhoz!

Tengelici Települési Értéktár Bizottság

wjAp87