Útfelújítás

Magyarország Kormánya a Magyar Falu Program keretében önkormányzatunkat 28 004 151 Ft támogatásban részesítette az MFP-UHJ/2023. kódszámú „Út, híd, járda építése/felújítása” című projekt keretében.

A támogatásból a Petőfi és Gagarin utcák közötti összekötő szakasz útburkolatának felújítására került sor. A 3,5 méter széles, 283 méter hosszú útszakasz új aszfalt burkolatot kapott, mindkét oldalán 100 cm széles nemesített padkával.

 

Útfelújítás

Magyarország Kormánya a Magyar Falu Program keretében önkormányzatunkat 42 791 832 Ft támogatásban részesítette az MFP-UHK/2022. kódszámú, Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény, vízelvezető rendszer építése/felújítása című projekt keretében.

A támogatásból Az Arany János utca útburkolatának felújítása történt. A 3 méter széles, 290 méter hosszú útszakasz új aszfalt burkolatot kapott, mindkét oldalán 50 cm széles nemesített padkával.

 

Játszótér fejlesztés

Magyarország Kormánya a Magyar Falu Program keretében önkormányzatunkat 5 670 550 Ft támogatásban részesítette az MFP-OJKJF/2022. kódszámú, Óvodai játszóudvar, közterületi játszóterek fejlesztése című projekt keretében.

A támogatásból a Sportcsarnok melletti közterületi játszótér elhasználódott elemeinek cseréje, illetve új játékok beszerzése valósult meg. Egy új babaház, egy fészekhinta, egy kötél piramis mászóka, kettő asztal padokkal került telepítésre, valamint a régi vár-mászóka helyett egy új, dupla csúszdás vár került.

 

Temető fejlesztés

Magyarország Kormánya a Magyar Falu Program keretében önkormányzatunkat 24 820 268 Ft támogatásban részesítette az MFP-ÖTIF/2022. kódszámú, Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése című projekt keretében.

A támogatásból a temetőben található ravatalozó épületének külső-belső felújítása valósult meg. A teljes tető cseréje mellett a nyílászárók, a padlóburkolatok és a mosdó helyiségek is megújultak, az épület külső és belső falai mellett.

 

Kommunális eszköz

Magyarország Kormánya a Magyar Falu Program keretében önkormányzatunkat 14 862 699 Ft támogatásban részesítette az MFP-KOEB/2021. kódszámú, Kommunális eszköz beszerzése című projekt keretében.
A támogatásból egy új Zoomlion traktor, egy Bicchi pótkocsi, egy GardenGo padkakasza és egy Agromasz homlokrakodó került beszerzésre.

Tanyagondnoki busz

Magyarország Kormánya a Magyar Falu Program keretében önkormányzatunkat 13.889.600 Ft támogatásban részesítette az MFP-TFB/2021. kódszámú, Tanya- és falugondnoki buszok beszerzése című projekt keretében. A támogatásból egy új Ford Tourneo Custom típusú 9 fős gépjármű kerül beszerzésre a tanyagondnoki feladatok ellátásának biztosítása érdekében.

Óvoda udvar

Magyarország Kormánya a Magyar Falu Program keretében önkormányzatunkat 4.999.863 Ft támogatásban részesítette az MFP-OUF/2019. kódszámú, Óvoda udvar című projekt keretében.
A támogatásból az óvoda udvarára a régi, már nem megfelelő műszaki állapotú kültéri játékelemek helyett új, színes és korszerűeszközök kerültek telepítésre. A gyermekek nagy örömére egy játszóvár, egy mászóka és két rugós játék kapott helyet az intézményben.

Óvodafejlesztés

Magyarország Kormánya a Magyar Falu Program keretében önkormányzatunkat 12.746.471 Ft támogatásban részesítette az MFP-FOB/2019. kódszámú, Óvodafejlesztés című projekt keretében.
A támogatásból az óvoda épület padlásterének szigetelése, valamint az elavult régi gázkazánok cseréje valósult meg. A beruházásnak köszönhetően biztosított intézmény energiahatékonyabb működése, fenntartási költségei csökkennek.

Orvosi eszközök beszerzése

Magyarország Kormánya a Magyar Falu Program keretében önkormányzatunkat 2.926.115 Ft támogatásban részesítette az MFP-AEE/2019. kódszámú, Orvosi eszköz című projekt keretében.

A támogatásból új, a pályázati kiírásban felsorolt orvosi eszközök kerültek beszerzésére, mellyel a háziorvosi ellátás minősége javul.